Welcome! Add/amend your listing here!

Sevärdheter i Dublin

Välj typ av sevärdhet

 • 21 Patrick's Close, Dublin 8

  Katedralen är byggd för att hedra Irlands skyddshelgon, som enligt traditionen konverterade under sitt besök i Dublin.
  En kyrka byggdes på denna plats år 1191 och 1991 firade man 800 årsjubileum. Den nuvarande byggnaden är från år 1220. Domkyrkan är idag National Cathedral för den anglikanska kyrkan i Irland.
  Idag är Domkyrkan öppen för alla människor både som en arkitektoniskt och historisk plats, men även som en plats för tillbedjan. För vuxna kostar det 5,5 EUR att gå in i kyrkan.

  www.stpatrickscathedral.ie

 • 8 Inchicore Rd, Dublin 8

  En av de största obebodda fängelser i Europa, som omfattar några av de mest heroiska och tragiska händelserna i Irlands framväxt som en modern nation från 1780-talet till 1920-talet.
  Attraktioner inkluderar en stor utställning med uppgifter om politiska och straffrättsliga historia av fängelset och dess restaurering. Turen av fängelset finns en audiovisuell show. Turer kan ordnas för besökare med särskilda behov efter överenskommelse.

  www.heritageireland.ie/en/dublin/kilmainhamgaol

 • Christchurch Pl, Dublin 8

  Detta är Dublins äldsta byggnad, även om mycket förändrats under den tusen år långa historien.

  www.cccdub.ie

 • 2 Palace St, Dublin 2

  Dublin Castle var huvudsäte för brittiskt styre på Irland ända till år 1922. Huvuddelen av slottet är från 1700-talet, men det finns delar som är från 1100– och 1200-talet.
  På 930-talet byggde danska vikingar ett fort på den högsta punkten vid floden Liffey för att skydda sin bosättning Dyflinn. Dyflinn blev ett viktigt handelscenter för handeln med slavar och silver på Irland. Fortet blev också en stark militärbas. De danska vikingarnas makt höll i sig ända tills den irländska kungen Brian Boru fördrev dem i slaget vid Clontarft år 1014.

  www.dublincastle.ie

 • 40 O'Connell Street, Lower Dublin 1

  ...

 • Dublin 8

  Guinness Storehouse är en av de populäraste turistattraktionerna i Dublin. Förrådshuset byggdes ursprungligen år 1904 för att hysa jäsningsprocessen. Denna fantastiska byggnad uppfördes i samma stil som Chicago School of arkitektur, med stora stålbalkar som stöd för konstruktionen.

  www.guinness-storehouse.com

AlltOmDublin.se - Allt du behöver veta inför din resa till Dublin